.::Онлайн Филми::.
СЛУЧАЙНИ ФИЛМИ


Търси филм...
 

» Филми » Романтичен

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 26 »

Сортирай: Дата · Име · Рейтинг · Коментари · Гледани
## Режисьор: Уонг Карвай
## В ролите: Лесли Чун, Тони Льонг Чиу-Вай, Чан Чън, Грегъри Дейтън и др.
## Награди: МКФ, Кан, 1997 – най-добър режисьор; Филмови награди на Хонконг – за най-добър актьор (Тони Льонг Чиу-Вай); МКФ, Аризона – най-популярен чуждоезичен филм; "Златен кон", Тайпей – за операторска работа и др.
## Държава: Хонконг
## Година: 1997
## Времетраене: 97 мин.
## Резюме: Любовната история между двама гастарбайтери от Хонконг приключва скоро след пристигането им в Аржентина. Лай Ю-Фай започва да работи като портиер в един танго-бар в Буенос Айрес и да пести, за да се върне в родината си. Хо По-Уинг изпълнява сексуални желания за развлечение и за пари, но един инцидент с "клиент" го връща обратно при Лай. Двамата заживяват заедно до мента, в който отново се скарват, за да се разделят окончателно. Мечтата им да видят заедно водопадите в Игуасу, изобразени на една лампа, която Хо купува преди това, постига само Лай Ю-Фай. Той с горчивина отчита, че на това място трябва да бъде заедно с Хо По-Уинг...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Елегичният поглед на хонконгския вундеркинд сценарист-режисьорът Уонг Карвай към смъртта на една любовна история е напрегната, излъчваща потискащо настроение творба. Действието на иронично озаглавения "Щастливи заедно" се развива главно в Аржентина, където китайските емигранти и любовници Лай-Ю Фай (Т. Льонг) и По Уин (Л. Чунг) търсят място да споделят живота си. Това е невъзможна мечта поради различията в характерите им (единият е тих и спокоен, а другият – буен и претенциозен). Използвайки дълги кадри, внимателно подбрани сцени и емоционално наситената протяжна тишина, Уонг Карвай пренася зрителите в самото сърце на тази разпадаща се връзка – пътешествието е хипнотизиращо. Трябва да се отдаде дължимото на легендарния оператор Кристофър Дойл, чието майсторско боравене със светлината и цветовете превръща всеки кадър в изкуство. Полъхът на меланхолия, която артистите и режисьорът събуждат, се спуска от екрана и сцени като тази, в която двамата танцуват танго в порутена стара кухня, спират дъха с красотата си. Двамата актьори се вписват идеално в ролите си. Има моменти, когато пресъздаденото от тях страдание е толкова истинско, че почти извръщаме глава настрани. Болката, която изпитват, е изразена чрез раздразнителността на единия и тихото страдание на другия, чрез красноречивото изражение на очите, жестовете и позите им. Люшкането между предателството и неизмеримата нежност (споделената цигара на задната седалка на таксито, докато главата на единия лежи върху рамото на другия; Фай, който храни с лъжица безпомощния заради счупените си крайници По) показва, че няма лесен начин да преживееш връзките, които обвързват и задушават. След като завесата падне, зрителят напуска киносалона, придружен от най-сладката тъга на земята. Един наистина съвършен филм.     ("1001 филма, които непременно трябва да гледате", Ърнест Харди)Категория Рейтинг Гледан Коментари Добавил Добавен
Романтичен 21 0 sporting 19.08.2014
## Режисьор : Стив Пинк
## В ролите : Пола Патън, Адам Родригес, Реджина Хол, Кристофър МакДонълд, Джой Брайънт, Кевин Харт, Майкъл Ийли, Джесика Лу, Брайън Колен, Димитрис Джаксън и др.
## Държава : САЩ
## Година : 2014
## Времетраене : ~100 минути
## Резюме : Филмът с Кевин Харт, Реджина Хол и Майкъл Ийли е своеобразен римейк на лентата със същото заглавие от 1986-та година. Сюжетът разказва за двамата приятели и ергени Дани и Бърни, които винаги са си подали по купоните и забавленията. Но динамиката в техните отношения се променя когато по време на поредната си вечер в местно заведение Дани се запознава и влюбва в красивата Деби. Докато двамата млади ергени се опитват да опазят приятелството си най-добрата приятелка на Деби, Джоан, открива колко трудно е намирането на истинската любов и поддържането на романтична връзка.
 


Категория Рейтинг Гледан Коментари Добавил Добавен
Романтичен 151 0 sporting 16.08.2014
## Режисьор : Ламберто Бава
## В ролите : Вероника Логан, Раз Диган, Юрген Прохнов и др.
## Държава : Италия
## Година : 1996
## Времетраене : 192 минути
## Резюме : Бащата на Ализея умира и за да помага на болната си майка и да отгледа малките си братчета,девойката се нагърбва с тежък труд. Една нощ,в която навън вилнее буря, на вратата на къщичката им чука старец и моли да пренощува в дома им. Добрата Ализея пуска пътника, без да подозира, че това е злият магьосник Азарет.Той отвлича братчетата ѝ и погубва майка им. Девойката тръгва да търси братята си, не знаейки, че на Азарет са нужни именно тя и нейната младост, а децата са само примамка . По същото време в своя замък се завръща жестокият крал Курдок. Учуден и разгневен, че противно на очакванията му,неговият син Деймиан е добър и състрадателен, той се опитва да го принуди да стане палач на един от пленниците. Майката на Деймиан помага на сина си да избяга от гнева на Курдок. Ализея и Деймиан се срещат и решават да продължат своя път заедно...Категория Рейтинг Гледан Коментари Добавил Добавен
Романтичен 151 0 sporting 14.08.2014
## Режисьор : Маршал Леви
## В ролите : Брекин Мейър, Ана Пакуин, Тим Хенри, Джойс Кренц, Брайън Кларк
## Държава : Канада, САЩ
## Година : 2007
## Времетраене : 92 минути
## Резюме : В навечерието на загубата на Джон Кери в изборите от 2004 година, доброволецът Джон Лоуг, работещ в Охайо, заявява, че ще се премести в Канада, ако Буш спечели. Обещанието му е излъчено по телевизията, така че когато Джон се завръща в Сан Франциско – където старата му работа и приятелка са вече минало – приятелите му очакват да изпълни дадената дума. Джон получава предложение от сайт за женитба с канадка и приема да замине за Уинипег. Преди това си избира спътник за пътуването в лицето на Клои. Всеки от двамата пази своя тайна, която ще бъде разкрита във времето, но Уинипег през 2004 едва ли е отговора на техните желания. Спомен от Виетнамската война ще им помогне да направят своя избор.

 

Категория Рейтинг Гледан Коментари Добавил Добавен
Романтичен 153 0 sporting 12.08.2014
## Режисьор : Роб Ситч
## В ролите : Рейчъл Тейлър, Джошуа Лоусън, Даниел Хеншел, Кристиан Кларк, Джоди Гордан, Дейвид Джеймс
## Държава : Австралия
## Година : 2012
## Времетраене : 98 минути
## Резюме : За 27-годишния Бен, животът е едно удоволствие – той има добре платена работа, много приятели и прекарва свободното си време в преследване на момичета. Но когато неговите двама приятели Александра и Джим го канят да дойде с тях в старото училище където и тримата са учили, нещо се обърква. Всеки бивш ученик отговаря на въпроси за личните си постижения, но по някаква неясна причина Бен е единствения който не получава въпрос и е игнориран от присъстващите деца.Това преживяване дава старт на дълго търсене за смисъла на човешкото съществуване, значението на материалните притежания, и търсене на отговор на въпроса "кое е най-важното нещо за хората?”.Никой от приятелите и роднините на Бен обаче не може да му даде точни и смислени насоки за живота. Единствения човек, който може да му помогне е момиче от неговото минало.

 

Категория Рейтинг Гледан Коментари Добавил Добавен
Романтичен 166 0 sporting 10.08.2014
## Режисьор : Роберт Швентке
## В ролите : Рейчъл Макадамс, Ерик Бана, Рон Ливингстън, Стивън Тоболовски, Алекс Ферис, Мишел Нолдън и др.
## Държава : САЩ
## Година : 2009
## Времетраене : 107 минути
## Аудио : Българско
## Резюме : "Жената на пътешественика във времето" разказва за забележителната любов на Хенри Детамбъл и Клеър Абшир. Той е смел библиотекар, с авантюристичен дух, който не по свое желание пътува във времето. Тя е художник, чийто живот е съвсем обикновен. Тяхната изключителна любовна история издържа на времето и хваща двамата влюбени в невъзможен романтичен капан.


Категория Рейтинг Гледан Коментари Добавил Добавен
Романтичен 129 0 sporting 10.08.2014

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 26 »

Емотикони
Обнови чата
ОК